JUMLAH PELAWAT

Amaran::Kepada Para Pengujung anda disarankan agar mengisis ruangan emel dibawah agar segala kanduangan baru dan bonus yang akan diberikan sampai kepada anda.Amat merugikan jika anda tidak mengisi emel dibawah.

Follow by Email

Ikuti Blog Ini

Facebook Like




My ImageTestimoni

Testimoni Lain Disini
TAK BUKA MEMANG RUGI
Buka Testimoni






Kongsi Di Facebook ANDA



Produk TerbaikHubungi saya







Saturday, November 5, 2011

Kenapa Para Blogger Akan meninggalkan Nuffnang?:-penipu


Saya Terbaca entri ini dari sebuah blog iaitu 2DayBlogger milik saudara Faizal Abdullah,saya rasakan ada dua keputusan yang akan anda buat selepas membaca entri ini,satu terus membuang iklan nuffnang dari blog anda atau terus berkhidmat untuk mereka.Baiklak mari baca sekarang.


Definisi “BERJAYA” sebenarnya agar sukar untuk digambarkan didalam dunia blogging ini.Ada pelbagai pendapat mengenai definisi “BERJAYA” didalam dunia blogging ini.Ada yang kata dapat duit beribu-ribu dengan blog baru dikira berjaya,ada yang kata dapat beratus-ratus dari blog pun berjaya,ada yang kata dapat cash out duit pun berjaya,ada yang kata dapat berjumpe dengan blogger lain pun berjaya dan macam-macam alasan yang lain.
Betul tu,saya sangat setuju dengan semua itu.Tetapi hari ini kita nak bincang mengenai “Kenapa Tidak Ramai Blogger Yang Boleh Berjaya Dengan Nuffnang?“.Kali ini kita ambil definisi “BERJAYA” itu dari sudut mendapat income melebihi RM1000 sebulan.Kenapa ramai blogger yang menggunakan Nuffnang sukar untuk mencecah RM1000 sebulan?
Saya pernah menggunakan Nuffnang jadi serba sedikit,suka duka mengenai Nuffnang ini saya tahu.Untuk mendapatkan duit melalui Nuffnang,korang perlukan CPM campaign @ Buffered Earnings dari Nuffnang.Jika korang tidak dapat Buffered Earnings,maka amatlah mustahil untuk korang mendapatkan income daripada Nuffnang.Betul tak?
Bagaimana Buffered Earning itu diberikan?Berdasarkan apa?bilangan trafik,kualiti blog atau apa?Itu sampai sekarang ini masih tidak diketahui lagi.Rahsia dan hanya staff Nuffnang sahaja mengetahui rahsia berkenaan.Jika ada blogger mengatakan dia tahu rahsia untuk mendapatkan Buffered Earnings,maka itu hanya kebarangkalian untuk mendapatkan Buffered Earnings sahaja.
Jika kita bandingan antara pengguna Nuffnang dan Innity,kebanyakkan mereka yang menggunakan Innity mampu mendapatkan sekurang-kurangnya RM500 daripada blog masing-masing tetapi untuk menggunakan Nuffnang,untuk mendapatkan RM 100 sebulan pun susah.Kenapa jadi begitu?
Satu perkara yang masih berlegar-legar dengan Nuffnang adalah mengenai campaign CPC mereka.Mereka akan membaca RM0.25 bagi setiap klik.Semasa saya menggunakan Nuffnang,earning daripada CPC boleh dikira dengan jari dan seoleh-oleh tidak menerima klik langsung dari blog.Kehairanan..”Biar betul,macam tipu je Nuffnang ni“.Situasi jauh berubah apabila saya menggunakan Innity,beratus-ratus klik yang saya dapat daripada iklan CPC.Kenapa perkara ini berlaku?
Dua perkara diatas menunjukkan ketidaktelusan pihak Nuffnang kepada para publisher mereka.Tapi apa boleh buat sebab nak apply Innity adalah sangat susah.Mahu tak mahu kena guna Nuffnang.Itu sahaja peluang yang ada untuk membuat duit dengan blog.Disebabkan dua perkara itu jugalah kenapa pengguna Nuffnang begitu sukar untuk membuat duit dengan Nuffnang.Adakah korang setuju?
Walaubagaimana pun,masih ada sebilangan kecil yang berjaya dengan Nuffnang seperti RedMummy,BeautifulNara,Hanis Zulaikha,Cik Epal dan beberapa orang blogger yang lain.Kenapa mereka boleh berjaya dan kenapa orang lain sukar untuk berjaya?Itu jawapan yang tidak mampu dijawap oleh mana-mana blogger.Tetapi jika kita nilai background mereka,mereka ini selalu @ pernah menyertai event Nuffnang,ditambah lagi blog mereka juga mempunyai trafik yang mantap.Jadi sudah pasti Nuffnang akan sayang kepada mereka,bila dah sayang senanglah nak dapat Buffered Earning dan juga advertorial post.
Satu lagi untuk berjaya dengan Nuffnang,korang perlukan Advertorial Post.Dengar cerita satu advertorial post itu bernilai lebih RM 1000.Disebabkan ia agak mahal sudah pasti bukan ramai blogger yang berpeluang untuk mendapatkan Advertorial Post ini.Cik Epal pernah membuktikan memperolehi RM 2000 lebih tanpa mendapat Advertorial Post.
Berbeza sama sekali dengan Innity,semua orang mampu untuk mendapatkan earning yang baca dengan blog sekiranya mempunyai trafik yang tinggi dan kontent yang berkualiti.Walaubagaimana pun,bilangan campaign di Innity adalah berbeza antara sesebuah blog dengan blog yang lain.Lagi banyak campaign yang kita dapat,lagi tinggilah income kita.Insya-Allah.
Itulah serba sedikit pendapat saya mengenai tajuk yang dibincangkan.Saya sarankan kepada rakan blogger sekalian untuk menyertai Innity.Caranya adalah dengan meningkatkan @ mengandakan bilangan visitor blog masing-masing.Ada macam-macam cara untuk meningkatkan trafik ini,cuma korang perlu luangkan sedikit masa untuk mencarinya di ruangan Blogging.
Sekian.

Pemilik asal entri ini

No comments:

Post a Comment

Comment je apa2 pon,asalkan tidak mengguris hati banyak pihak dan berunsurkan tidak baik sudah

Hantar Ke FB Anda

Hantar ke Facebook Saya


SILA BERI COMMENT ANDA DIRUANGAN FACEBOOK COMMENT


TERIMA KASIH


Instagram